woensdag, april 10, 2013

571. NIBUD Nieuwsbrief : Uit elkaar... Wat betekent dat financieel?

Nibud

April 2013

Scheiden? Nieuwe richtlijnen per 1 april
Geldwijzer Alimentatie & Co-ouderschap
Scheiden heeft ingrijpende gevolgen, ook op financieel gebied. Het Nibud heeft de nieuwste informatie, rekentabellen en regels voor u op een rij gezet in de Geldwijzer Alimentatie & Co-ouderschap.
Alle nieuwe regelingen zijn in dit boekje verwerkt. Ook als de echtscheiding alweer enige tijd geleden is uitgesproken, kan deze informatie zeker nuttig voor u zijn.
Nu voor €14,95 in de Nibud-webwinkel

Wat is er veranderd?
Voor het berekenen van kinderalimentatie gelden met ingang van 1 april nieuwe richtlijnen. De voornaamste verandering is de invoering van een draagkrachttabel waarmee vastgesteld kan worden hoeveel ouders na een scheiding kunnen bijdragen aan de kosten van de kinderen. Nieuw is ook dat ouders met een omgangsregeling minder alimentatie betalen naarmate ze meer voor hun kinderen zorgen.
Lees meer over de nieuwe regels 

Een eigen huis...
Plaatje woning
Om gericht een nieuwe woning te kunnen zoeken, is het slim als u van tevoren weet welk deel van uw inkomen u kunt of wilt besteden aan wonen. Kijk daarom eerst naar uw inkomsten en uitgaven en schat vervolgens in wat er in de nieuwe situatie aan uw uitgaven zal veranderen.
Met een koopwoning kunt u vermogen opbouwen. Maar kopen is niet automatisch de beste keus. In 2013 is er veel veranderd in de regelgeving op het gebied van de woningmarkt.
Kopen of huren?


Weer grip op uw geld
Na een scheiding verandert uw financiële situatie. Een goed moment om uw geldzaken op een rij ze zetten, met het gratis online Persoonlijk Budgetadvies van het Nibud. Waar geeft u relatief veel aan uit? Wat is er veranderd in uw inkomsten en waar heeft u ruimte om uw uitgaven aan te passen? Wilt u sparen, maar weet u niet hoeveel u precies kunt missen? Deze tool geeft u weer grip op uw geldzaken!
Start het Persoonlijk Budgetadvies


Een nieuwe start
Maak een nieuwe start met uw geldzaken met het Nibud Grippakket! Met de de Nibud-tabbladenset en kasboek om met uw administratie aan de slag te gaan. Om te besparen: 'De beste bespaartips' en 'Meer met je geld' om bewust te kiezen waar u uw geld aan uitgeeft.
Samen van 41,35 voor 35 euro!


Alimentatie Rekentool  
De alimentatiebedragen worden jaarlijks met een percentage aangepast. Op Nibud.nl vindt u de percentages van de afgelopen jaren én een handige rekentool om het nieuwe bedrag uit te rekenen.
Rekentool AlimentatieHandige links:
Uit elkaar (Vereniging Eigen huis)
Checklist Uit elkaar
Co-ouderschap
Wijzeruitelkaar.nl

  Geen opmerkingen:

Een reactie posten