dinsdag, juni 26, 2012

551a. Voor reizen binnen en buiten Europa hebben kinderen nu een eigen reisdocument nodig!

Vanaf 26 juni 2012 heeft ieder kind een eigen reisdocument (paspoort, identiteitskaart) nodig voor een reis naar het buitenland. Dit geldt zowel voor reizen binnen als buiten Europa. De bijschrijving in het paspoort van de ouder is vanaf die datum niet meer geldig en komt te vervallen. (Het paspoort zelf van de ouder met de bijschrijving blijft overigens nog wel gewoon geldig.)

De Marechaussee controleert hier actief op. Iets om bij de voorbereidingen daarom niet te vergeten, wanneer u met uw kind op vakantie gaat.

Hier kunt u zien voor welke landen de Nederlandse identiteitskaart geldig is.

Zie verder ook: Gewonnen zaak betreft ID Kaart kort geding


_____
Disclaimer: Vader Kennis Centrum (VKC) kan geen sluitend juridisch advies geven: neemt u hiervoor, als het zover komt, contact op met bijvoorbeeld een advocaat, notaris of de geëigende overheidsinstanties. VKC huldigt een eigen rechtsopvatting op een rechtsgebied dat in ontwikkeling is. Hoewel VKC de grootst mogelijke algemene zorg aan uw adviesverzoek en – in voorkomend geval - melding zal besteden, is VKC niet aansprakelijk voor de gegeven adviezen. Adviezen en reacties van VKC worden uitsluitend gegeven onder volledige uitsluiting van alle aansprakelijkheid van VKC voor de door haar gegeven adviezen en reacties.
_____

Geen opmerkingen:

Een reactie posten