zondag, februari 25, 2007

112. Nederlandse grootouders door Den Haag van burgerrechten beroofd en blootgesteld aan Duitse verhaalsrechtspraak

Vanavond (zondag 25 februar) in de late editie van Hart van Nederland (SBS6 om 22.30 uur):

De 75-jarige Huub en de 65-jarige Tiny dreigen voor de Duitse rechter te worden gesleept om hun weigering alimentatie te betalen voor hun Duitse kleinkind. Ze zijn hier kapot van. De moeder van hun kleinkind heeft geprobeerd alimentatie te claimen bij Mark, de vader van het kind en zoon van Huub en Tiny. Dat liep op niets uit, want Mark is kunstenaar met een laag inkomen. In het Duitse recht mag de moeder nu bij de grootouders aankloppen. Voor opa en oma is dat zuur omdat de moeder het contact tussen kleinkind en grootouders dwarsboomt.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nederlandse politiek laat haar burgers in de steek en verkwanselt naar willekeur burgerrechten van Nederlanders aan Duitsland

Een Nederlandse opa (75 jaar) en oma (65 jaar) zijn door de Nederlandse politiek onbeschermd en ongesteund blootgesteld aan de klauwen van Duits verhaalsrecht uit de Naziperiode, doordat Den Haag de burgerrechten van Nederlanders in de achterkamertjes van Brussel blijkt te hebben verkwanseld

Vanavond om 22.30 uur is er bij SBS6 in Hart van Nederland (*) een interview met de Nederlandse grootouders van een binationaal kleinkind bij de moeder in Duitsland.

Een kleinkind dat zij tot nu toe slechts eenmaal hebben mogen zien en dat door de moeder met hulp van Duitse instanties als het Jugendamt (**) op een schandalige manier middels systematische omgangsfrustratie nu al jarenlang wordt weggehouden van zowel de grootouders als de Nederlandse vader.

Geen enkele hulp kregen de grootouders en de vader tot nu toe van duurbetaalde Nederlandse instanties als de Centrale Autoriteit van het Ministerie van Justitie die verantwoordelijk zijn voor het tot stand brengen en handhaven van internationale omgangsregelingen voor Nederlandse staatsburgers in het verband van het Internationale Haags Kinderontvoeringsverdrag (artikel 21) en de Europese Brussel II bis regelgeving. De falende Centrale Autoriteit van het Ministerie van Justitie drukt echter systematisch zijn snor en verschuilt zich in een voortdurend spel waarin de vader en grootouders van het kastje naar de muur worden gestuurd.

Daar bovenop blijken de grootouders nu ook nog door de Nederlandse overheid te zijn blootgesteld en uitgeleverd aan de willekeur van Duitse rechtbanken en van Duits verhaalsrecht uit de NAZI-periode . Ondanks de ferme Nederlandse tegenstem tegen de Europese Grondwet blijken onze Haagse politici en beleidsmakers in de achterkamertjes van Brussel als een van de weinigen in Europa allee burgerrechten van haar Nederlandse staatsburgers al lang blijkt te hebben verkwanseld, uitverkocht en uitgeleverd aan het buitenland.

De opa (75 jaar) en oma (65 jaar) die zelf geen woord Duits spreken krijgen en rustig van hun oude dag wilden genieten krijgen nu ineens dreigende brieven uit Duitsland in het Duits met eisen van Duitse rechtbanken en worden verplicht een dure Duitse advocaat te nemen en zich op hun oude dag in zittingen voor een rechtbank in Midden-Duitsland met hun hele hebben en houwen te verantwoorden over hun kleine spaarpensioentje, waarop Duitsland nu beslag wil laten leggen om daarop het onderhoud te verhalen voor hun kleinkind.

Opa en oma kunnen er niet meer van slapen. De uitverkoop van hun burgerrechten door de Haagse politici en beleidsmakers en het onbeschermd bloot stellen aan de dreigende ambtelijke brieven uit Duitsland roept bij de grootouders nu opnieuw de nachtmerries en herinneringen aan de Duitse bezettingsperiode terug op.

Drs. P.A.N. Tromp

Vader Kennis Centrum van Stichting Kind en Omgangsrecht

Noten:

(*) SBS6; Hart van Nederland; zondag 25 februari 2007; 22.30 uur


(**) Duitse Jugendämte zijn nog door Hitler in de NAZI-periode opgerichte locale Duitse kinderinstanties die zich ook vandaag in Duitsland nog steeds aan elke democratische controle onttrekken, zo blijkt uit een onlangs bij het Europese Parlement ingediende Europese petitie die oproept tot opheffing van de Jugendämte.

Eerder artikel over deze zaak uit het Noord Hollands Dagblad van Zaterdag 17 februari 2007De enige keer in de zomer van 2006 dat grootouders en kleinkind elkaar van de Duitse moeder mochten zien na eerdere vruchteloze reizen naar Duitsland. Lees het verslag op de website 560.000 scheidingskinderen.


1 opmerking:

  1. wij dreigen in dezelfde situatie te belanden en vragen ons af hoe het met deze mensen verder is afgelopen hebben zij echt moeten betalen? is deze wet nog steeds van kracht?

    BeantwoordenVerwijderen